Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse regering bekritiseert Israëlische annexatieplannen

Kort nieuws - 2 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse Bondsdag heeft de Israëlische regering opgeroepen om af te zien van de geplande annexatie van Palestijnse gebieden.

CDU, CSU en SPD dienden een gezamenlijk voorstel in om de aangekondigde annexaties openlijk af te keuren, de Bondsdag stemde hiermee in. Volgens het parlement is de aangekondigde annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever in strijd met het internationaal recht.

De Israëlische plannen zijn een bedreiging voor de stabiliteit in het Midden-Oosten, aldus minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas. Alle partijen, met uitzondering van de AfD, keurden de Israëlische plannen af. Volgens Bondsdaglid voor de AfD Anton Friesen zijn de aangekondigde annexaties in het belang van Israël.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil ongeveer 30 procent van de Westelijke Jordaanoever onder Israëlische controle brengen. Netanyahu stuit daarmee op wereldwijde kritiek. De Israëlische plannen sluiten aan bij de Midden-Oostenstrategie van de Amerikaanse president Donald Trump, die de annexatieplannen openlijk steunt. Lees meer bij der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger