Grote jongens en ondiep water
Een rondvaart door de haven

Achtergrond - 1 april 2006

Hamburg heeft het grootste gedeelte van zijn welvaart aan zijn gunstige ligging te danken, namelijk met een directe verbinding naar zee via de rivier de Elbe. Hierdoor zijn het water en vooral de verschillende havens van Hamburg altijd van groot belang geweest voor de stad. Het was dus niet verwonderlijk dat wij bij ons bezoek aan Hamburg een grote Hafenrundfahrt door de Hamburger havens gemaakt hebben.

Hierna voeren we nog langs de kade van de beroemdste wijk van Hamburg, St. Pauli. Hier vertelde de kapitein dat de gemeente de huizen aan het water had willen afbreken maar dat deze daarop door krakers en linkse activisten waren bezet. Dit heeft ertoe geleid dat de bezetters allemaal een huurcontract hebben gekregen en de huizen er nog steeds staan. Dus ook Hamburg heeft een geschiedenis van krakers. Nog één van de vele opvallende overeenkomsten met Amsterdam. Uiteindelijk kwamen we weer aan in de City-Sporthafen, bedankten de kapitein en verlieten de schommelende schuit.

Reacties

Bernd Wrede III - 17 december 2020 08:48

En ten tweede geef ik stadsrondleidingen per riksja naar de top 10 in Hamburg, dat is mijn sport, zie: https://www.hamburg-by-rickshaw.de/tours-and-services/.
PS: Overigens vind ik het centrum van Amsterdam misschien nog leuker. Het is het origineel.

Reageer
Bernd Wrede II - 17 december 2020 08:47

Handelaren op afstand werden later toegevoegd.
Je laat me begrijpen wat er zo speciaal is aan Hamburg, namelijk het doel om een ​​"poort naar de wereld" te zijn.
Dit begrip is belangrijk voor mij omdat ik persoonlijk rondleidingen door de stad in mijn vrije tijd aanbied. Dit zijn rondleidingen door de Elbphilharmonie, aangevuld met een havenrondvaart, zie https://www.elb-plaza-philharmonie.guide/. Je reed met Barkassen-Centrale Ehlers.

Reageer
Bernd Wrede - 17 december 2020 08:45

Ik vind het altijd interessant als ik mijn geboorteplaats Hamburg met nieuwe ogen kan herontdekken. Daarom lees ik graag andere reisblogs, ook Nederlandse. Je blog laat me weer de overeenkomsten zien tussen Hamburg en Amsterdam, niet alleen in de krakerscene, maar ook in het zicht op de haven, de zee en vrijheid of in de architectuur.
Dit is geen toeval, want Hamburg is in de middeleeuwen gesticht door Nederlandse kolonisten die hier moerassen droogden. Handelaren op afstand werden later toegevo

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger