Hamburger DOM: Das Herz von Hamburg!
Grootste volksfeest van het Noorden groot succes!

Achtergrond - 1 april 2006

Houd je van achtbanen, wildwaterbanen, spookhuizen en botsauto’s? Ben jij elk jaar te vinden op de kermis bij jullie in de buurt? Dan zul je toch ook eens een kijkje moeten nemen op de DOM in Hamburg. Dit is de grootste kermis in heel Noord-Duitsland en zeker de moeite waard!

De voorloper van de huidige DOM ontstond al in de 11e eeuw. Niet alleen handelaren, maar ook goochelaars en kwakzalvers kwamen bijeen in de Maria-Dom om te schuilen voor de regen. Hier hielden ze dan een markt. Deze markttraditie zette zich jarenlang voort en in 1893 kregen de kermisbazen officieel een vaste plek: das Heiligengeistfeld. Sinds 5 januari 1900 vindt de DOM alleen daar nog plaats.

Tegenwoordig heten de feesten nog steeds DOM, wat dus verwijst naar vroeger. Er zijn er drie per jaar: Sommerdom, Winterdom en Frühlingsdom. Elke keer duurt de DOM een maand. Daarmee is de DOM niet alleen het grootste volksfeest van het Noorden, het langste volksfeest van heel Duitsland, maar misschien ook wel het leukste (?)…

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger