Willem van Hanegem
Geen peil op te trekken

Achtergrond - 23 mei 2006

Wie gaat winnen als Nederland en Duitsland elkaar op het WK tegenkomen?

"Dan kan goed hetzelfde gebeuren als in Italië [in 1990, toen Nederland kansloos verloor]. Elk land kan verliezen van Duitsland. Je hebt het ook de afgelopen keer gezien [op 17 augustus 2005]: komen we 2-0 voor, wordt het uiteindelijk toch 2-2."

Al zin in het WK en in Duitsland?

"Ik heb altijd zin in voetbal. Dat het WK in Duitsland plaatsvindt is om twee redenen belangrijk: het is niet ver en het is goed georganiseerd. Dat zorgt voor extra sfeer en dat is fijn. In Zuid-Korea vier jaar geleden werden alle wedstrijden voor Europa midden in de nacht gespeeld. Dat geeft natuurlijk problemen die er nu niet zijn."

Hoe ver komen Nederland en Duitsland op het WK?

"De manier waarop Duitsland nu speelt spreekt me helemaal niet aan. Nederland heeft daarom misschien wat meer kans, maar je zult zien dat Duitsland in het toernooi zelf weer sterker is. Zoals ze nu spelen is het in ieder geval niet om vrolijk van te worden en wordt het een moeilijke opgave voor Duitsland. Ik vind dat ze onder Klinsmann nog geen behoorlijke wedstrijd hebben gespeeld. Bovendien heb je ook niet zoveel aan het thuisvoordeel als je geen kwaliteit hebt. Ballack is wel de beste speler die ze hebben, maar er zijn te weinig goede verdedigers. Maar misschien zeg je later wel: die Van Hanegem is gestoord. Je kan er geen peil op trekken."

Het interview werd afgenomen op 29 november 2005.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger