Arne Friedrich
Sputterende voetbalkomeet

Achtergrond - 23 mei 2006

 Een eigen doelpunt tegen de Faeröer-eilanden. Niet iets waar een international van een groot voetballand graag aan wordt herinnerd. Het overkwam verdediger Arne Friedrich (26) tijdens de EK-kwalificatie in 2002. De ongelukkige Duitser moet sindsdien heel wat nachtmerries en helse verjaardagsfeestjes hebben doorstaan.

De voetbalcarrière van de verdediger schoot aanvankelijk als een komeet omhoog. Na twee keer in de Bundesliga te hebben gespeeld, kreeg Friedrich al een uitnodiging voor het nationale elftal (2002). Daarmee was hij sneller dan bijvoorbeeld voetballegende Franz Beckenbauer. Twee jaar later schopte de ambitieuze voetballer, toen 25 jaar oud, het tot aanvoerder van zijn ploeg Hertha BSC uit Berlijn. Daarna begon de machine-Friedrich te sputteren. Bij Hertha noch in het nationale elftal wist Friedrich het afgelopen jaar indruk te maken.

Ondanks zijn wisselende vorm heeft Klinsmann Friedrich zijn vertrouwen geschonken. De verdediger, die ook in de aanval goed kan meekomen en geldt als leider in het veld, is inmiddels één van de routiniers in de Mannschaft.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger