Per Mertesacker
Rust in het hart van de verdediging

Achtergrond - 23 mei 2006

 Per Mertesacker kreeg op zijn twintigste verjaardag het leukste cadeautje wat je als voetballer kunt krijgen. Een telefoontje van Jürgen Klinsmann. Of hij zin had in een potje voetbal tegen Iran. Dat had Mertesacker, vanwege zijn lengte (1,96 meter) door zijn fans “Der Latte” genoemd.

Ondanks zijn jeugdige leeftijd is ‘De lat’ al opgeklommen tot aanvoerder van de verdediging van zijn club Hannover 96. Ook in de selectie van Klinsmann staat hij in het hart van de verdediging. Mertesacker speelt zoals hij is: solide en rustig. In tegenstelling tot jonge, onstuimige medespelers als Podolski of Schweinsteiger, in de Duitse media ook wel de “junge Wilder” genoemd, staat Mertesacker bekend als de “junger Milder”.

Mertesacker blijft gelaten onder de roem die hem als Nationalspieler  ten deel valt. Hij woont nog bij zijn ouders, waar hij in de achtertuin nog regelmatig een balletje trapt met zijn twee broers. Zijn diensplicht vervulde hij in een verzorgingstehuis voor verstandelijk gehandicapten.

Mertesacker gold niet altijd als uitgesproken talent, bij de jeugd van Hannover kreeg de verdediger zelfs te horen dat hij zich maar beter op een andere sport kon storten. Zijn groeispurt stond succes op het veld in de weg. Nu schiet zijn carrière alsnog de hoogte in.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger