Philipp Lahm
Net op tijd hersteld (stand: maart 2007)

Achtergrond - 12 maart 2007

 De schrik was groot toen Philipp Lahm (23) zich tijdens het volkomen belangeloze oefenpotje tegen de amateurs van FC Luckenwalde (7-0 voor de Mannschaft) blesseerde aan zijn linkerelleboog. Geen fijne situatie, zo vlak voor de WK-aftrap. Na een spoedoperatie konden de artsen ‘Klinsi’ echter geruststellen. De verdediger was slechts twee weken uitgeschakeld en kon spelen op het WK, waar hij zich ontpopte tot de absolute uitblinker van de Duitse ploeg. 

Verdediger Lahm, een rasechte Münchenaar, is een van Klinsmanns oogappels. Jong, getalenteerd en enthousiast. Links- en rechtsbenig. Snel. Een kleine Flügelflitzer, zwijmelen Duitse media. Prettig voor de bondscoach is dat Lahm op verschillende posities kan spelen en ook aanvallend zijn mannetje staat. Sterker nog, Philipp Lahm kan scoren. Dat bewees hij in de openingswedstrijd tegen Costa Rica, waarin hij met een prachtig diagonaal schot vanaf de rand van het strafschopgebied het eerste doelpunt van het WK liet aantekenen. Ook in de wedstrijden erna was Lahm, ook wel de "Magische dwerg" genoemd, de smaakmaker van het Duitse elftal. Niemand minder dan Pele en Maradona waren lyrisch over de behendige flankspeler en vergelijkingen met zijn grote idool Paolo Maldini waren niet van de lucht.

Vanwege zijn stormachtige optredens dongen verscheidene grote clubs, waaronder Chelsea, na het WK naar Lahms gunsten, maar zijn werkgever Bayern München bleek niet te vermurwen: Philipp Lahm is niet te koop.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger