Nieuwsberichten financiële crisis
Oktober

Achtergrond - 13 februari 2009

Berlijn steunt economie met 25 miljard euro
(30 oktober 2008) De Bondsregering trekt 25 miljard euro uit om de economie een extra stimulans te geven, zo maakte SPD-fractievoorzitter Peter Struck bekend. Daarnaast heeft de werkloosheid in Duitsland het laagste niveau bereikt in zestien jaar.
Lees verder >>

Crisis maakt Marx weer bestsellerauteur

(24 oktober 2008) Na de val van de Muur werd zijn werk massaal door de Oost-Duitsers bij het grofvuil gezet. Maar door de economische crisis is ‘Das Kapital’ van Karl Marx nu niet meer aan te slepen. De grondlegger van het socialisme neemt wraak op de geschiedenis.
Lees verder >> 

SPD wil ook reddingspakket voor economie

(17 oktober 2008) De Bondsdag en de Bondsraad hebben het bijna 500 miljard euro kostende reddingspakket voor de Duitse bankensector vandaag goedgekeurd. Maar deze maatregel gaat de SPD en de vakbonden niet ver genoeg. Zij willen miljarden euro's extra om de Duitse economie te vrijwaren van dreigende recessie.
Lees verder >>

Berlijn trekt 470 miljard uit voor bankwezen

(13 oktober 2008) Duitsland trekt zo’n 470 miljard euro uit om het eigen bankwezen te redden. Dit is volgens meerdere bronnen de uitkomst van een nachtelijk overleg van de Bondsregering. Vanmiddag om drie uur zal bondskanselier Merkel het besluit officieel bekend maken.
Lees verder >>

Steinbrück wil financieel vangnet na redding HRE

(6 oktober 2008) Hypo Real Estate (HRE) is voorlopig gered. De kredietcrisis noopt de Duitse overheid haar bankensector te beschermen en daarmee haar principes te herzien. Zo garandeert minister van Financiën Peer Steinbrück (SPD) nu ook de Duitse spaartegoeden.
Lees verder >>

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger