Actuele artikelen op het Duitslandweb
Actuele artikelen op het Duitslandweb

Achtergrond - 1 februari 2003

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Het buitenlands beleid van Duitsland na de oorlog in Irak

(Berlijn, 25 april 2003) Nu de strijd om Irak zich van het slagveld naar de onderhandelingstafel heeft verplaatst, ontstaat voor Duitsland de kans om meer bewegingsruimte voor zichzelf te creëeren in de internationale arena.
Lees verder >>

Actuele artikelen op het Duitslandweb

Omdat de ontwikkelingen omtrent het thema Duitsland en Amerika elkaar in rap tempo opvolgen verschijnen er regelmatig actuele artikelen over de Duits-Amerikaanse betrekkingen in andere rubrieken van het Duitslandweb. Via deze pagina brengen we u hiervan op de hoogte door middel van een korte samenvatting en een link naar het betreffende artikel

Oorlog in strijd met volkenrecht?
Duits debat over legitimiteit oorlog en indirecte steun aan VS

(21 maart 2003) De Duitse regering blijft bij haar afwijzende houding ten aanzien van een militair ingrijpen in Irak, maar zegt steun toe bij de wederopbouw van het land na de oorlog. De politieke discussie draait om de vraag of een oorlog zonder VN-mandaat legitiem is. Daarmee samen hangt de vraag of de Verenigde Staten indirecte steun moeten krijgen van de Bondsrepubliek.
Lees verder >>

"Schröder spreekt niet voor alle Duitsers"
CDU houdt vast aan transatlantische samenwerking

(28 februari 2003) Op het eerste gezicht is de eensgezindheid van het 'oude Europa' tegen een gewapend ingrijpen in Irak alleen maar toegenomen sinds de Verenigde Staten zich hardmaken voor een nieuwe VN-resolutie. Bij nader inzien blijkt echter dat de politiek in Duitsland tot op het bot verdeeld is: in tegenstelling tot de bondsregering stelt oppositiepartij CDU/CSU zich inmiddels nadrukkelijk op het standpunt van transatlantische samenwerking met Amerika.
Lees verder >>

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger