Duitslandweb logo Duitslandweb

Verkiezingsnieuws 2009
mei-juni

Achtergrond - 29 juni 2009


Lastenverlaging speerpunt campagne CDU/CSU
(29 juni 2009) Lastenverlichting is het centrale thema in de verkiezingscampagne van de CDU/CSU. Zondag stemden de beide christendemocratische partijen in met het verkiezingsprogramma dat vandaag tijdens het partijcongres in Berlijn officieel aan de leden wordt voorgelegd. 

Die Linke bewaart de vrede op partijcongres
(22 juni 2009) De vooraf verwachte richtingenstrijd bleef uit tijdens het partijcongres van Die Linke. De socialisten toonden zich zondag in Berlijn opvallend eensgezind door het verkiezingsprogramma vrijwel unaniem goed te keuren. Maar de werkelijke problemen bleven buiten beschouwing.

Optimisme overheerst op partijcongres SPD
(15 juni 2009) Ondanks tegenvallende peilingen, geeft de SPD de verkiezingsstrijd niet op. Lijsttrekker Frank-Walter Steinmeier kondigde zondag op het partijcongres van de sociaaldemocraten in Berlijn aan de campagne op het scherpst van de snede te gaan voeren. “Wij gaan de verkiezingen winnen”, aldus een zelfverzekerde Steinmeier.

Bondspresidentsverkiezing zonder vuurwerk
(20 mei 2009) De bondspresidentsverkiezing van zaterdag lijkt op een gelopen race. Gesine Schwan (SPD) zorgt als tegenstreefster van de zittende president Horst Köhler (CDU) voor te veel verdeeldheid om een kans te maken.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger