Duitslandweb logo Duitslandweb

Oekraïne eist sancties tegen oud-kanselier Schröder

Kort nieuws - 19 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Klimkin wil sancties tegen de Duitse oud-kanselier Schröder. Schröder is de belangrijkste lobbyist van de Russische president Poetin, zegt Klimkin.

Niet alleen Russische regeringsleden en bedrijven moeten sancties opgelegd krijgen, maar ook mensen die zich voor Poetins projecten in het buitenland inzetten, zei Klimkin in de Duitse krant Bild.

Schröder is sinds 2005 als toezichthouder betrokken bij de Nord Stream gaspijpleiding, waar het Russische Gazprom een meerderheidsbelang in heeft. In 2017 werd hij directeur van de raad van toezicht van het Russische olieconcern Rosneft. 

Politici van de CDU tot en met de Groenen noemen het in de Bild Zeitung net als Klimkin een schandaal dat Schröder de belangen van Poetin vertegenwoordigt en vinden dat daar in Duitsland ook een discussie over moet plaatsvinden. Zij eisen dat minister van Buitenlandse Zaken en Schröders partijgenoot Heiko Maas stelling tegen de oud-kanselier inneemt. Lees meer bij Süddeutsche.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en Europa':

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Wat vinden Duitsers van de EU? Welke Duitse partijen doen mee aan de Europese verkiezingen? We zetten het in dit factsheet op een rij.


Lees meer

Podcast: De Duitse rol in Europa

Podcast: De Duitse rol in Europa

Welke rol speelt Duitsland in de EU sinds het aantreden van kanselier Scholz? Daarover vertelt Ton Nijhuis, directeur van het Duitsland Instituut, in deze podcast.


Lees meer

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

In delen van Duitsland is het risico op ziekte na een tekenbeet zo groot, dat vaccinatie wordt aangeraden.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger