Duitslandweb logo Duitslandweb

Oud-kanselier Schröder vecht sluiting Bondsdagkantoor aan

Kort nieuws - 12 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Oud-kanselier Gerhard Schröder legt zich er niet bij neer dat de Bondsdag heeft besloten dat zijn kantoor en personeel niet langer wordt betaald. 

Oud-kanseliers krijgen traditiegetrouw na hun ambtstijd een kantoor en eigen staf in de Bondsdag. Dat Schröder nauwe banden met de Russische president Poetin heeft en voor Russische staatsbedrijven werkt, maakten deze privileges omstreden.

De begrotingscommissie van de Bondsdag wil de kosten voor kantoor en personeel niet langer dragen. De faciliteiten worden geboden zodat een oud-kanselier de taken kan blijven vervullen die volgen uit zijn ambt en zich kan blijven inzetten voor het land. Dat is bij Schröder niet het geval, volgens de commissie. Die beslissing wil Schröder nu aanvechten via de bestuursrechter. Hij vindt het verlies van zijn privileges willekeurig en onrechtmatig. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Nogal ruw

Nogal ruw

Na een week van geruzie en nachtelijke vergaderingen komen de Groenen aangeslagen uit de strijd. Het ging er 'ziemlich ruppig' aan toe.


Lees meer

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger