Duitslandweb logo Duitslandweb

'Turkije hoopt op wapendeal met Duitsland'

Kort nieuws - 19 februari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Twee dagen na de vrijlating van journalist Deniz Yücel hoopt Turkije dat Duitsland zal helpen bij de bouw van duizend tanks. Dat zei de Turkse minister-president Binali Yildirim aan de rand van de veiligheidsconferentie in München.

De Turkse regering wil duizend tanks van het type 'Altay' bouwen. Bij een deel van de productie zou het Duitse industrieconcern Rheinmetall betrokken zijn.

Vrijdag kwam de Duits-Turkse journalist Deniz Yücel vrij. Hij heeft een jaar zonder aanklacht vastgezeten. Dat belastte de Duits-Turkse verhoudingen. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu, zegt dat Yücel niet is vrijgelaten in ruil voor een afspraak over wapenleveringen. De Duitse regering ontkent eveneens dat er een tegenprestatie is beloofd. Yücel heeft tijdens zijn gevangenschap meerdere malen gezegd dat hij niet vrij wil komen in ruil voor wapenleveringen. Lees meer bij Tagesschau en Handelsblatt.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger