Duitslandweb logo Duitslandweb

Oppositie eist duidelijke taal Merkel bij ontmoeting met Turkse premier

Kort nieuws - 15 februari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Merkel moet duidelijke taal spreken als ze de Turkse premier Yilderim donderdagmiddag in Berlijn ontvangt. Duitse oppositieleiders eisen onmiddellijke vrijlating van de Duits-Turkse journalist Yücel, die sinds een jaar vastzit in Turkije.

Sahra Wagenknecht van Die Linke wil dat Duitsland onmiddellijk alle wapenexporten naar Turkije en gesprekken over toetreding tot de EU stopzet. Cem Özdemir van de Groenen wil dat Merkel met Yilderim over de Turkse interventie tegen Koereden in Noord-Syrië spreekt. Ook eisen ze onmiddellijke vrijlating van Deniz Yücel. Woensdag zat deze Duits-Turkse journalist precies een jaar in een Turkse cel zonder dat er een aanklacht tegen hem is geformuleerd. 

De zaak-Yücel is een belangrijk strijdpunt in de gespannen verhouding tussen Duitsland en Turkije. Sinds een aantal weken lijkt Turkije de betrekkingen te willen verbeteren. Een aantal Duitse journalisten en mensenrechtenactivisten, die vorig jaar werden gearresteerd, is inmiddels vrijgelaten. Yilderim heeft woensdag in een interview met de Tagesthemen gezegd dat hij hoopt dat Yücel snel vrij komt. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger