Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland dreigt Turkije met officiële reiswaarschuwing

Kort nieuws - 12 september 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Na de arrestatie van een Duits echtpaar in Turkije dreigt de bondsregering met een officiële reiswaarschuwing tegen het land. Minister Gabriel van Buitenlandse Zaken zet wapenexporten naar Turkije on hold.

Duitsland adviseert reizigers sinds eind juli extra voorzichtig te zijn als ze naar Turkije gaan. Nu komt daar de waarschuwing bij goed over de risico's na te denken. Dat is nog steeds geen officiële reiswaarschuwing, maar die kan er wel komen als het "routine van Turkse instanties wordt" Duitse burgers aan de grens te arresteren, aldus een regeringswoordvoerder. Afgelopen weekend gaf Turkije een reiswaarschuwing af voor Duitsland, wat in Duitsland voor irritatie zorgde. Op dit moment zitten elf Duitse burgers om politieke redenen in een Turkse gevangenis, onder wie journalist Deniz Yücel en mensenrechtenactivist Peter Steudtner. 

De meeste Turkse aanvragen voor Duitse wapenleveranties zijn voorlopig on hold gezet. Dat zei minister Gabriel (SPD) van Buitenlandse Zaken maandag op een bijeenkomst in Berlijn. Sinds begin dit jaar heeft Duitsland wapenexporten aan Turkije met een totale waarde van 25 miljoen euro goedgekeurd. Lees meer bij Süddeutsche.de en tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger