Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel en Poetin praten in Sotsji, maar strijdpunten blijven

Kort nieuws - 2 mei 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voor het eerst in twee jaar heeft Merkel Poetin in Rusland bezocht. De grote strijdpunten, zoals de situatie in Oekraïne en de oorlog in Syrië, blijven een probleem. 

Economisch, op het gebied van terreurbestrijding en qua wetenschappelijke samenwerking gaat het goed tussen Duitsland en Rusland, benadrukten Merkel en Poetin vanmiddag op de persconferentie na hun gesprek in Sotsji. Maar over Oekraïne en Syrië zijn beide regeringsleiders niet nader tot elkaar gekomen. Ze spraken ook over de G20-top, die in juli onder Duits voorzitterschap in Hamburg plaatsvindt. Rusland wil daarbij een constructieve partner zijn, aldus Merkel. De kanselier riep Poetin op zich in te zetten voor de bescherming van de mensenrechten in Rusland en noemde daarbij de situatie van Jehova-getuigen en de vervolging van homoseksuelen in Tsjetsjenië. Kritiek op het harde Russische optreden tegen oppositieleden vond Poetin ongepast. Verder sprek Poetin tegen dat Rusland zich inmengt in de Duitse verkiezingen. Ook Merkel zei niet bang te zijn dat Rusland de Bondsdagverkiezingen beïnvloedt. Lees meer bij tagesschau.de, Spiegel Online en FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger