
Spanningen tussen Duitsland en Turkije lopen verder op
Kort nieuws - 3 maart 2017 - Auteur: Redactie DuitslandwebDe spanningen tussen Duitsland en Turkije lopen verder op nu Turkije donderdag de Duitse ambassadeur Erdmann op het matje heeft geroepen. Ankara is ontstemd omdat eerder op de dag twee campagne-optredens van Turkse politici in Duitsland zijn afgezegd. In Gaggenau in Baden-Württemberg zou de Turkse minister van Justitie Bekir Bozdag spreken, maar dat optreden werd donderdagmiddag om veiligheidsredenen afgezegd. Keulen trok de toestemming in voor een campagnebijeenkomst van minister van Economische Zaken Nihat Zeybekci, die voor zondag was gepland. De Turkse politici wilden in Duitsland campagne voeren voor het referendum dat op 16 april in Turkije wordt gehouden. Aan dat referendum, dat de Turkse president Erdogan meer macht moet geven, mogen ook de 1,4 miljoen Turken in Duitsland meedoen. Daarop was felle kritiek gekomen van verschillende Duitse politici, die het er niet mee eens zijn dat Turkse politici in Duitsland campagne voeren voor de presidentiële macht terwijl de Duits-Turkse journalist Deniz Yücel in Turkije gevangen zit. Yücel werd maandag officieel gearresteerd op verdenking van terroristische propaganda. In Duitsland wordt daar fel tegen geprotesteerd. Turkije verwijt Duitsland nu dat het wil verhinderen dat Erdogan meer macht krijgt. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu kan het zo niet verder gaan en moet Duitsland, als het met Turkije wil samenwerken, leren hoe het zich ten opzichte van Turkije heeft te gedragen. Lees meer bij tagesschau.de
Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering
Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.
Wachten op een Chinastrategie
De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.

Baerbock stelt in buitenlandbeleid vrouwen centraal
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Baerbock maakt zich sterk voor een feministische buitenlandse politiek.
Bezoek Scholz aan China zeer omstreden
Vrijdag bezoekt Scholz de Chinese president Xi Jinping. Een beladen kennismakingsbezoek.
Reacties
Tja dat krijg je als je deals sluit met zulk soort mensen. Je word dan chantabel. Zie daar nu maar eens onderuit te komen.
Ik bereid me voor op zeer zware tijden. Mensen met hersens hadden dat van tevoren aan kunnen zien komen. Beter was geweest direct al in het begin navolging van het australische model. En de politieke correctheid direct al te laten varen. Uiteindelijk zal het zover komen, echter dan zitten we al in een oorlog verwikkeld.
Door de slapheid van de EU