Duitslandweb logo Duitslandweb

Ophef om optreden Turkse minister in Duitsland

Kort nieuws - 2 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse politici uiten scherpe kritiek op een optreden van de Turkse minister van Justitie Bekir Bozdag, dat voor vanaovnd in Baden-Württemberg is gepland. Volgens de Turkse regeringspartij AKP gaat het om een campagnebijeenkomst voor het referendum dat op 16 april in Turkije wordt gehouden. Aan dat referendum, dat de Turkse president meer macht moet geven, mogen ook de 1,4 miljoen Turken in Duitsland meedoen. Duitse politici zijn het er niet mee eens dat Turkse politici in Duitsland campagne voeren voor de presidentiële macht in Turkije terwijl de Duits-Turkse journalist Deniz Yücel daar gevangen zit. Hij werd maandag officieel gearresteerd op verdenking van terroristische propaganda. Merkel eiste woensdagavond op een CDU-bijeenkomst in Baden-Württemberg de vrijlating van Yücel. Eerder heeft ze al met Erdogan en de Turkse minister-president Yilderim over de journalist gesproken. De arrestatie van Yücel zorgt in Duitsland voor veel protest. Lees meer bij Handelsblatt.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger