Duitslandweb logo Duitslandweb

Koblenz: binnen straalt rechts ENF eenheid uit, buiten groot protest

Kort nieuws - 23 januari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Terwijl de AfD, het Franse Front National en de Nederlandse PVV zaterdag eenheid uitstraalden op een bijeenkomst in Koblenz, demonstreerden buiten duizenden mensen tegen de rechts-populisten. Marine le Pen (FN) en Geert Wilders (PVV) waren op uitnodiging van AfD'er Marcus Pretzell in Koblenz. Ze horen alle drie bij de ENF-fractie in het Europees Parlement (Europa van Naties en Vrijheid). Hoewel de partijen, zoals Duitse media benadrukken, meer verschillen dan overeenkomsten hebben - bijvoorbeeld als het gaat om Israël - willen ze met deze ENF-top hun bereidheid tot samenwerking tonen. Samenwerking brengt voordelen in het EP, bijvoorbeeld meer geld en meer spreektijd, en laat de partijen zien als effectief alternatief voor andere partijen, aldus Die Welt. In alle drie de landen zijn dit jaar verkiezingen. Binnen de AfD heerst onenigheid over de top in Koblenz. Die hebben Pretzell en zijn vrouw, AfD-voorzitter Petry, los van de AfD georganiseerd. AfD-prominent Meuthen liet eerder weten dat de bijeenkomst niets met zijn partij te maken heeft. Rond de 3.000 mensen gingen zaterdag in Koblenz de straat op om te demonstreren voor vrijheid en tolerantie. Minister-president Malu Dreyer van Rijnland-Palts sprak de demonstranten toe en ook SPD-leider Gabriel was bij het protest aanwezig. Lees meer bij Die Welt, tagesschau.de en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en Europa':

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Wat vinden Duitsers van de EU? Welke Duitse partijen doen mee aan de Europese verkiezingen? We zetten het in dit factsheet op een rij.


Lees meer

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

In delen van Duitsland is het risico op ziekte na een tekenbeet zo groot, dat vaccinatie wordt aangeraden.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Frans-Duitse vriendschap onder druk

Frans-Duitse vriendschap onder druk

De viering van 60 jaar vriendschap zondag was een gelegenheid om scherven te lijmen voor Frankrijk en Duitsland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger