Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsregering wil vreemdelingendetentie uitbreiden

Kort nieuws - 30 juni 2015

De bondsregering wil asielzoekers die uit andere EU-landen komen, de zogenoemde Dublin-gevallen, kunnen vastzetten in vreemdelingendetentie (Abschiebehaft). Het Bundesgerichtshof, het hoogste Duitse gerechtshof, heeft vorig jaar bepaald dat dat niet mag en sindsdien zijn er volgens Spiegel Online ook minder asielzoekers in de cel terechtgekomen. Maar nu wordt de wet dus aangepast, ondanks protest van vluchtelingenorganisaties. Voor de mensen die al langer in Duitsland zijn, worden de regels versoepeld. Jongeren onder de 27 jaar die vier jaar in Duitsland naar school zijn gegaan mogen blijven (dat was voorheen zes jaar), net als volwassenen die zichzelf kunnen onderhouden en minstens zes jaar (met kind) of acht jaar (zonder kind) in Duitsland zijn. De Bondsdag beslist donderdag over de aangepaste asielwetgeving. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger