Scheuren in Potsdamer Platz ontdekt
Nieuws

Achtergrond - 11 februari 2008

(11 februari 2008) In de parkeergarage van Potsdamer Platz in Berlijn zijn meterslange scheuren ontdekt. Het souterrain van het Daimler-City gebouw, waar momenteel het filmfestival de Berlinale plaatsvindt, is gedeeltelijk afgesloten wegens wateroverlast.

Afbeelding: Wolfgang Staudt www.flickr.com Op de onderste verdieping van de Potzdamer Platz Arkaden hebben zich plassen grondwater gevormd. Liften stoppen er niet meer. De bezoekers van de parkeergarage is met briefjes om begrip gevraagd.

Het Daimler-city gebouw is in december 2007 aan de SEB-Bank verkocht. Bij de verkoop was de schade bekend, aldus een woordvoerder.

Spectaculaire actie met onderwaterbeton

Over de oorzaak van de schade in het gebouw is vooralsnog niets bekend. Deskundigen denken dat wellicht het percentage staal in het beton te klein is.

Het fundament van het 22 duizend vierkante meter grote ondergrondse bouwwerk werd in 1995-1996 in een spectaculaire actie met onderwaterbeton gelegd. De toen genomen risico’s zouden een oorzaak kunnen zijn voor de huidige problemen.

De herstelwerkzaamheden zijn ondertussen in gang gezet. De Berlinale zal niet leiden onder de problemen met het beton.

De scheuren zullen met kunsthars hersteld worden. De schade bedraagt rond de 1,1 miljoen euro.

Berliner Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger