Dag van de Duitse taal 2020

Op 14 september 2020 vierden wij de Dag van de Duitse taal. De dag stond dit jaar in het teken van moderne Duitstalige literatuur. 

De ochtend begon goed met een echte klassieker uit het land van de dichters & denkers: 'Gefunden' von Johann Wolfgang von Goethe. Samen met onze DIA-collega's en vrienden droegen wij dit gedicht aan jullie voor. Met speciale dank aan Dirk Klein van het nationaal congres duits (ncd), Thomas de Vries, Doris Abitzsch, Astrid Nolte van het Goethe-Institut Niederlande en Thomas Walter van de Duitse Ambassade Den Haag / Deutsche Botschaft Den Haag.

 

Onze collega van de Onderwijsafdeling Eline Hakvoort stond samen met Thomas Walter van de Duitse Ambassade Den Haag op het online ondernemersevent Duitslanddag 2020Hier vertelden zij alles over het nieuwe gastlesprogramma 'Duits werkt'.

 

Brechts bezaubernder Buchsalon

In onze zonovergoten binnentuin genoten wij tijdens Brechts bezaubernder Buchsalon van de mooiste Geschichten, Gespräche en livemuziek met schrijver & dichter Iduna Paalman, literatuurcriticus Jens BiskyElbert Besaris die o.a. de hilarische 'Känguru-Chroniken' van Marc-Uwe Kling vertaalde en singer-songwriter Renee van Bavel die nummers van haar nieuwe Duitstalige CD 'Von Dieser Welt' presenteerde. Zelfs Bertolt Brecht (alias Benjamin Hirschfeld) liet tussendoor van zich horen! De gespreksleiders deze middag waren DIA-collega's Trixie Hölsgens en Marja Verburg

Had jij geen tijd om de livestream te volgen? De gesprekken zijn via onderstaande video's terug te kijken:

 

Trixie trifft... Jens Bisky

 

 

Marja trifft... Iduna Paalman

 

Marja trifft... Elbert Besaris & das kommunistische Känguru

 

Trixie trifft... Renee van Bavel

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger