30 years after German unification
Lunch Talks

In oktober 2020 was het 30 jaar geleden dat de Duitse eenwording werd voltooid. De impact van deze historische gebeurtenis is tot op de dag van vandaag voelbaar, in Duitsland, maar ook in Europa. Op 6 en 8 oktober 2020 vierden we dit jubileum met twee Lunch Talks die de Innere Einheit in Duitsland, maar ook de eenheid binnen de Europese Unie belichten. Hoe moeten we omgaan met de fragiele samenhang in Duitsland en de EU? En welke rol moet Europa, met Duitsland als EU-voorzitter, in een veranderende multipolaire wereld spelen? Met Jana Hensel, Udo Di Fabio, Luuk van Middelaar, Daniela Schwarzer en Matthias Matthijs. Moderatie: Marja Verburg en Sophie Derkzen.

 

Lunch Talk op 6 oktober (11.30 uur): Sind wir eins?

Samen met bestsellerauteur Jana Hensel en staatsrechtgeleerde Udo Di Fabio besprak Marja Verburg (DIA) de fragiele Innere Einheit in Duitsland vanuit biografisch, historisch en sociologisch perspectief. Hoe kan/moet Duitsland omgaan met deze gepolariseerde samenleving? (Voertaal: Duits)

 

Lunch Talk op 8 oktober (12.30 uur): Germany and Europe: new challenges in a multipolar world

Hoe kan de EU bij alle crises en verdeeldheid een (nieuw) evenwicht vinden en zijn Handlungsfähigkeit versterken? Welke rol moet Europa in de toekomst spelen op het wereldtoneel? En welke positie moet Duitsland, sinds juli EU-voorzitter, innemen? Hierover sprak journalist Sophie Derkzen met de Europa-deskundigen Daniela SchwarzerLuuk van Middelaar en Matthias Matthijs. (Voertaal: Engels) 

 

 

De Lunch Talks werden georganiseerd in samenwerking met de Duitse Ambassade Den Haag en het Goethe-Institut Amsterdam 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger