Rondetafel 'KfW inspiratie voor Nederland'

Rondetafel 'KfW inspiratie voor Nederland'
© Jonas K./flickr.com

Het DIA organiseerde op dinsdag 5 april 2016 in samenwerking met de gemeente Den Haag een rondetafelgesprek over financiering voor economische ontwikkeling. De aanleiding voor dit initiatief was het recente advies van NIA-voorzitter Jeroen Kremers in opdracht van het kabinet om in Nederland een nationale financieringsinstelling voor economische ontwikkeling in te richten, geïnspireerd door de Duitse ontwikkelingsinstelling Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).

Aan dit rondetafelgesprek namen twee topdeskundigen uit Duitsland deel: dr. Matthias Köhler, directeur bedrijfsfinanciering van het ministerie van Economische Zaken, en Antje Oberländer, senior manager bij het KfW. Zij belichtten de Duitse economische Ordnungspolitik en de positie van KfW daarin, respectievelijk de organisatie en het functioneren van KfW zelf.

Doel van de discussiebijeenkomst was inhoudelijk uit te diepen wat Nederland kan leren van de Duitse ervaring en van KfW. De deelnemersgroep bestond uit een senior gespreksgezelschap vanuit de overheid, marktsector en wetenschap zodat maximaal recht gedaan kon worden aan de inhoud van dit thema. 

Kort verslag KfW overleg.pdf

Programma rondetafel KfW.pdf

Presentatie Matthias Koehler.pdf

Presentatie Antje Oberländer.pdf


Achtergronden

'In Duitsland liggen er wel miljarden' door VNO-NCW.pdf'

Het Duitse KfW als inspiratiebron' door Jeroen Kremers.pdf

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger