Kort nieuws Berlijn

Dag van de Arbeid: Politie voorbereid op demonstraties

Kort nieuws - 1 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Berlijnse politie bereidt zich vandaag op de Dag van de Arbeid met meer dan 5.500 agenten voor op de 1 mei-demonstraties, waar duizenden mensen worden verwacht. In Hannover vindt vandaag de landelijke centrale bijeenkomst van de Duitse vakbond plaats.

Lees meer

Wapens gevonden in woning ex-RAF-terroriste Klette

Kort nieuws - 29 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de woning van de maandagavond opgepakte Daniela Klette zijn volgens de politie wapens, munitie en explosieven gevonden. Omwonenden werden korte tijd geëvacueerd. Klette werd al meer dan dertig jaar gezocht omdat ze vermoedelijk betrokken was bij aanslagen van de extreemlinkse terreurgroep Rote Armee Fraktion.

Lees meer

Berlijn herhaalt verkiezingen: FDP verliest een zetel

Kort nieuws - 12 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse media spreken van een 'Mini-Bundestagswahl': In enkele kiesdistricten in Berlijn zijn zondag de bondsdagverkiezingen van 2021 overgedaan. Daar zijn destijds zoveel fouten gemaakt dat de uitslag ongeldig is verklaard.

Lees meer

Nederlandse klimaatactivisten naar Berlijn voor blokkade Letzte Generation

Kort nieuws - 27 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse klimaatactiegroep Letzte Generation wil zaterdag de Straße des 17. Juni in Berlijn blokkeren. Volgens Letzte Generation doen ook 50 Nederlandse activisten van Extincion Rebellion mee aan de blokkade tussen de Brandenburger Tor en de Siegessäule.

Lees meer

Pro-Palestijns protest ontaardt in rellen in Berlijn

Kort nieuws - 19 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de Berlijnse wijk Neukölln braken woensdagavond opnieuw rellen uit. Deelnemers van verboden pro-Palestijnse demonstraties gooiden met vuurwerk, flessen en stenen naar de politie. Ook werden vuilcontainers in de brand gestoken en wegen geblokkeerd. De politie zette waterkanonnen in. 

Lees meer

Klimaatactiviste krijgt acht maanden celstraf

Kort nieuws - 22 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een 41-jarige klimaatactiviste van 'Letzte Generation' is donderdag door de rechtbank in Berlijn veroordeeld tot acht maanden onvoorwaardelijke celstraf. Ze heeft in oktober 2022 drie keer meegedaan aan een wegblokkade van actiegroep 'Letzte Generation'.

Lees meer

Honderdduizenden deelnemers aan CSD Berlijn

Kort nieuws - 24 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Christopher Street Day-parade (CSD) in Berlijn heeft zaterdag honderdduizenden mensen op de been gebracht. CSD Berlin is een Pride-evenement en een politieke demonstratie, benadrukte de organisatie.

Lees meer

Berlijn gooit fietsbeleid om

Kort nieuws - 26 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Berlijnse burgemeester Kai Wegner (CDU) verdedigt de plannen van zijn verkeerssenator en partijgenoot, Manja Schreiner. Zij liet weten geen fietspaden meer aan te leggen als die zouden leiden tot het schrappen van parkeerplaatsen of rijbanen – wat leidde tot een golf van kritiek vanuit de oppositie.

Lees meer

Berlijnse politie onderzoekt lekken over bezoek Zelensky

Kort nieuws - 8 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Berlijnse politie heeft een intern onderzoek geopend wegens schending van geheimhouding. Vorige week lekte via de Berliner Zeitung uit dat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky half mei een bezoek zou willen brengen aan Berlijn. De politie bevestigde vervolgens ook tegenover andere media dat de stad zich op het bezoek voorbereidt. De Duitse regering liet zich niet over een mogelijk bezoek uit.

Lees meer

Berlijn: CDU'er Wegner tot nieuwe burgemeester gekozen

Kort nieuws - 1 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kai Wegner (CDU) had vorige week drie stemromdes nodig om tot burgemeester van Berlijn te worden gekozen. Hij volgt Franziska Giffey op. Haar SPD leed bij de deelstaatverkiezingen van februari een nederlaag. Het is voor het eerst sinds 2001 dat de CDU weer een burgemeester in de Duitse hoofdstad levert.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger