Kort nieuws Berlijn

Pergamonmuseum Berlijn komende jaren gesloten

Kort nieuws - 29 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het populaire Pergamonmuseum op de Museumsinsel in hartje Berlijn gaat vanaf oktober dicht voor een omvangrijke renovatie. Pas over vier jaar, in 2027, opent een deel van het museum weer, een ander deel blijft gesloten tot 2037. 

Lees meer

Referendum Berlijn over klimaatbeleid haalt het niet

Kort nieuws - 27 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een referendum over een klimaatneutraal Berlijn in 2030 in plaats van 2045 heeft zondag niet de benodigde instemming behaald. 

Lees meer

Referendum Berlijn: Klimaatneutraal in 2030?

Kort nieuws - 24 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Berlijners kunnen zondag meedoen aan een referendum over het klimaatbeleid van de stad. De initiatiefnemers willen dat Berlijn zich tot doel stelt in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dat is 15 jaar eerder dan in het klimaatverdrag van Parijs is afgesproken. 

Lees meer

Deelstaatverkiezingen Berlijn: Rond 450 stemmen niet geteld

Kort nieuws - 15 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij de opnieuw gehouden deelstaatverkiezingen in Berlijn afgelopen zondag, is weer iets misgegaan bij het tellen van de stemmen. Een kist met stemformulieren die per post waren binnengekomen, is niet meegeteld omdat die niet naar de ruimte is gebracht waar de stemmen werden geteld. De kist dook maandag op en wordt vandaag (woensdag) alsnog geteld.

Lees meer

Berlijnse deelstaatverkiezing: Grote overwinning voor CDU

Kort nieuws - 13 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De christendemocratische CDU heeft bij de opnieuw gehouden deelstaatverkiezingen in Berlijn verreweg de meeste kiezers voor zich weten te winnen. De SPD - al jarenlang de grootste in de stad - verloor flink ten opzichte van de eerdere uitslag in 2021.  

Lees meer

Berlijners krijgen subsidie voor balkon-zonnepanelen

Kort nieuws - 10 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Berlijners kunnen vanaf vandaag een subsidie aanvragen voor de aanleg van zonnepanelen op het balkon. Zo kunnen ook inwoners met weinig ruimte hun eigen zonnestroom opwekken. De senaat van de Duitse hoofdstad hoopt hiermee het aandeel zonne-energie in de energiemix te verhogen tot 25 procent.

Lees meer

Zondag verkiezingen in Berlijn

Kort nieuws - 10 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Berlijn maakt zich op voor een herhaling van de verkiezingen van 2021. Aanstaande zondag 12 februari gaan Berlijners naar de stembus. 

Lees meer

Berlijnse ambtenaren gaan voornaamwoorden vermelden

Kort nieuws - 6 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het stadsbestuur van Berlijn vraagt alle ambtenaren voortaan aan te geven met welke voornaamwoorden ze willen worden aangesproken. De directie adviseert onder mails aan te geven of iemand met hij/hem of zij/haar of met een nieuwe vorm (Neopronomen in het Duits) wil worden aangesproken. 

Lees meer

Staking: Berlijns vliegveld schrapt alle vluchten woensdag

Kort nieuws - 25 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het vliegverkeer van en naar Berlijn ligt vandaag volledig stil. Oorzaak is een personeelsstaking op de luchthaven Berlin Brandenburg (BER). Vakbond Verdi heeft ruim 6000 medewerkers opgeroepen het werk 24 uur lang neer te leggen. Alle passagiersvluchten van en naar Berlijn zijn woensdag geschrapt.

Lees meer

Gigantisch aquarium geëxplodeerd in Berlijns hotel

Kort nieuws - 16 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In een hotellobby in Berlijn is vrijdagochtend vroeg een gigantisch glazen aquarium uit elkaar gesprongen. Grote hoeveelheden water zijn de straat op gestroomd en de lobby van het hotel ligt volledig in puin. Volgens de politie is de schade enorm. Twee personen raakten gewond.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger