Kort nieuws Berlijn

Berlijners krijgen subsidie voor balkon-zonnepanelen

Kort nieuws - 10 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Berlijners kunnen vanaf vandaag een subsidie aanvragen voor de aanleg van zonnepanelen op het balkon. Zo kunnen ook inwoners met weinig ruimte hun eigen zonnestroom opwekken. De senaat van de Duitse hoofdstad hoopt hiermee het aandeel zonne-energie in de energiemix te verhogen tot 25 procent.

Lees meer

Zondag verkiezingen in Berlijn

Kort nieuws - 10 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Berlijn maakt zich op voor een herhaling van de verkiezingen van 2021. Aanstaande zondag 12 februari gaan Berlijners naar de stembus. 

Lees meer

Berlijnse ambtenaren gaan voornaamwoorden vermelden

Kort nieuws - 6 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het stadsbestuur van Berlijn vraagt alle ambtenaren voortaan aan te geven met welke voornaamwoorden ze willen worden aangesproken. De directie adviseert onder mails aan te geven of iemand met hij/hem of zij/haar of met een nieuwe vorm (Neopronomen in het Duits) wil worden aangesproken. 

Lees meer

Staking: Berlijns vliegveld schrapt alle vluchten woensdag

Kort nieuws - 25 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het vliegverkeer van en naar Berlijn ligt vandaag volledig stil. Oorzaak is een personeelsstaking op de luchthaven Berlin Brandenburg (BER). Vakbond Verdi heeft ruim 6000 medewerkers opgeroepen het werk 24 uur lang neer te leggen. Alle passagiersvluchten van en naar Berlijn zijn woensdag geschrapt.

Lees meer

Gigantisch aquarium geëxplodeerd in Berlijns hotel

Kort nieuws - 16 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In een hotellobby in Berlijn is vrijdagochtend vroeg een gigantisch glazen aquarium uit elkaar gesprongen. Grote hoeveelheden water zijn de straat op gestroomd en de lobby van het hotel ligt volledig in puin. Volgens de politie is de schade enorm. Twee personen raakten gewond.

Lees meer

Deelstaatverkiezingen Berlijn moeten over

Kort nieuws - 16 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De verkiezingen in de deelstaat Berlijn moeten opnieuw worden gehouden. Bij de stembusgang voor het Berlijnse Abgeordnetenhaus in september 2021 is zoveel mis gegaan, dat die ongeldig is. Dat heeft het Verfassungsgerichtshof, het Constitutioneel Hof van Berlijn, vandaag verklaard. 

Lees meer

Bondsdagverkiezing moet over in delen van Berlijn

Kort nieuws - 11 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdagverkiezingen van september 2021 zijn in Berlijn zo chaotisch verlopen dat de Bondsdag afgelopen nacht heeft besloten dat ze over moeten worden gedaan in 431 van de 2256 kiesdistricten in Berlijn.

Lees meer

Iraniërs aangevallen bij protest in Berlijn

Kort nieuws - 31 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Iraanse activisten die zich met een caravan bij de Iraanse ambassade in Berlijn hebben geïnstalleerd bij wijze van permanent protest, zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangevallen door drie mannen. Twee van de demonstranten raakten gewond. 

Lees meer

1400 gaslantaarns in Berlijn kunnen niet uit

Kort nieuws - 9 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Berlijn worden nog veel straten verlicht door gaslantaarns, waarvan er 1400 dag en nacht branden. Bewoners hebben zich hier met oog op het dreigende gastekort over beklaagd, maar de straatlantaarns kunnen niet uit. 

Lees meer

Auto rijdt in op voetgangers in Berlijn

Kort nieuws - 8 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een 29-jarige man is in Berlijn met zijn auto in een groep voetgangers gereden. Hij kwam tot stilstand in een etalage en werd door omstanders aan de politie overgedragen. Een persoon is overleden, zes anderen verkeren in levensgevaar en nog eens drie mensen raakten zwaar gewond. Een onbekend aantal mensen heeft lichte verwondingen.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger