Kort nieuws Berlijn

Tientallen straatblokkades in Berlijn

Kort nieuws - 24 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Klimaatactivisten hebben maandagmorgen op meer dan dertig plekken in Berlijn straten geblokkeerd. De beweging 'Letzte Generation' heeft aangekondigd dat ze deze week het Berlijnse verkeer 'vreedzaam tot stilstand wil brengen'.

Lees meer

Klimaatactivisten kondigen actieweken in Berlijn aan

Kort nieuws - 13 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De klimaatactivisten van Extinction Rebellion en Letzte Generation hebben aangekondigd de komende weken intensief actie te voeren in Berlijn. Ze willen onder meer met blokkade-acties het verkeer in het centrum van de hoofdstad ontregelen. 

Lees meer

CDU en SPD sluiten akkoord in Berlijn

Kort nieuws - 3 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De CDU en de SPD gaan in de deelstaat Berlijn een coalitie vormen. Beide partijen zijn het gisteren eens geworden over een akkoord, dat ze vandaag presenteren.

Lees meer

Pergamonmuseum Berlijn komende jaren gesloten

Kort nieuws - 29 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het populaire Pergamonmuseum op de Museumsinsel in hartje Berlijn gaat vanaf oktober dicht voor een omvangrijke renovatie. Pas over vier jaar, in 2027, opent een deel van het museum weer, een ander deel blijft gesloten tot 2037. 

Lees meer

Referendum Berlijn over klimaatbeleid haalt het niet

Kort nieuws - 27 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een referendum over een klimaatneutraal Berlijn in 2030 in plaats van 2045 heeft zondag niet de benodigde instemming behaald. 

Lees meer

Referendum Berlijn: Klimaatneutraal in 2030?

Kort nieuws - 24 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Berlijners kunnen zondag meedoen aan een referendum over het klimaatbeleid van de stad. De initiatiefnemers willen dat Berlijn zich tot doel stelt in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dat is 15 jaar eerder dan in het klimaatverdrag van Parijs is afgesproken. 

Lees meer

Deelstaatverkiezingen Berlijn: Rond 450 stemmen niet geteld

Kort nieuws - 15 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij de opnieuw gehouden deelstaatverkiezingen in Berlijn afgelopen zondag, is weer iets misgegaan bij het tellen van de stemmen. Een kist met stemformulieren die per post waren binnengekomen, is niet meegeteld omdat die niet naar de ruimte is gebracht waar de stemmen werden geteld. De kist dook maandag op en wordt vandaag (woensdag) alsnog geteld.

Lees meer

Berlijnse deelstaatverkiezing: Grote overwinning voor CDU

Kort nieuws - 13 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De christendemocratische CDU heeft bij de opnieuw gehouden deelstaatverkiezingen in Berlijn verreweg de meeste kiezers voor zich weten te winnen. De SPD - al jarenlang de grootste in de stad - verloor flink ten opzichte van de eerdere uitslag in 2021.  

Lees meer

Berlijners krijgen subsidie voor balkon-zonnepanelen

Kort nieuws - 10 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Berlijners kunnen vanaf vandaag een subsidie aanvragen voor de aanleg van zonnepanelen op het balkon. Zo kunnen ook inwoners met weinig ruimte hun eigen zonnestroom opwekken. De senaat van de Duitse hoofdstad hoopt hiermee het aandeel zonne-energie in de energiemix te verhogen tot 25 procent.

Lees meer

Zondag verkiezingen in Berlijn

Kort nieuws - 10 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Berlijn maakt zich op voor een herhaling van de verkiezingen van 2021. Aanstaande zondag 12 februari gaan Berlijners naar de stembus. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger