Duitslandweb logo Duitslandweb

Klimaatactiviste krijgt acht maanden celstraf

Kort nieuws - 22 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een 41-jarige klimaatactiviste van 'Letzte Generation' is donderdag door de rechtbank in Berlijn veroordeeld tot acht maanden onvoorwaardelijke celstraf. Ze heeft in oktober 2022 drie keer meegedaan aan een wegblokkade van actiegroep 'Letzte Generation'.

De vrouw heeft zich twee keer vastgeplakt aan het wegdek. Een derde keer bleef het bij een poging. Het Openbaar Ministerie had een geldstraf geëist. Maar omdat de vrouw in de rechtszaal geen berouw toonde en aankondigde ook in de toekomst mee te doen aan de acties, legde de rechter de onvoorwaardelijke celstraf op.

Het is de hoogste straf die totnutoe is opgelegd aan klimaatactivisten in Duitsland. De actiegroep 'Letzte Generation' noemt de grote verschillen in strafmaat voor dezelfde protestacties absurd. De burgemeester van Berlijn, Kai Wegner (CDU), liet donderdag via sociale media weten dat hij tevreden is met het oordeel. Het gaat om strafbare feiten, aldus de burgemeester. Lees meer bij Tagesspiegel

 

Reacties

Astrid Brongers - 22 september 2023 14:59

Helemaal niet mee eens. Een strafdaad, daar versta ik iets heel anders onder. En waarom zou ze berouw moeten tonen ? Wat een onzin. 8 maanden cel, en die burgemeester vindt het nog leuk ook ! Ik hoop dat ze vrij wordt gesproken in hoger beroep.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger