Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse klimaatactivisten veroordeeld tot celstraffen

Kort nieuws - 18 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Drie activisten van klimaatprotestbeweging Letzte Generation zijn in Heilbronn veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie tot vijf maanden. Het zijn tot nu toe de zwaarste straffen die activisten van Letzte Generation opgelegd hebben gekregen.

De rechter neemt het de klimaatactivisten, twee mannen en een vrouw, kwalijk dat ze een paar uur na een eerdere veroordeling, begin maart, weer meededen aan een wegblokkade. Ze waren toen veroordeeld tot geldboetes en kortere gevangenisstraffen vanwege hun deelname aan een wegblokkade in februari.

In maart probeerden twee van hen zich direct na de rechterlijke uitspraak vast te plakken aan het asfalt en toen dat niet lukte, plakten ze zich met hun handen aan elkaar vast. Een snellere terugval dan van deze "hardleerse" activisten is volgens het Openbaar Ministerie niet mogelijk. De rechter ziet dat ook zo. De activisten zeiden geen andere effectieve mogelijkheid te zien om tegen klimaatverandering te protesteren en benadrukten dat hun protest vreedzaam is, dat ze niets kapot maken en geen geweld gebruiken. Lees meer bij Tagesspiegel en Die Welt (YouTube)

Reacties

Samson - 14 juli 2023 19:55

Drie minder activisten he!

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger