Duitslandweb logo Duitslandweb

Wapens gevonden in woning ex-RAF-terroriste Klette

Kort nieuws - 29 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In de woning van de maandagavond opgepakte Daniela Klette zijn volgens de politie wapens, munitie en explosieven gevonden. Omwonenden werden korte tijd geëvacueerd. Klette werd al meer dan dertig jaar gezocht omdat ze vermoedelijk betrokken was bij aanslagen van de extreemlinkse terreurgroep Rote Armee Fraktion.

De politie zoekt nog verder naar de twee andere ex-RAF-leden Ernst-Volker Staub en Burkhard Garweg. Klette en de twee mannen worden ervan verdacht tussen 1999 en 2016 een reeks gewelddadige overvallen te hebben gepleegd in Nedersaksen. De politie gaat ervan uit dat ze die overvallen pleegden om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. De drie oud-terroristen werden ook in Nederland gezocht, vermoed werd dat ze daar een tijd hebben gewoond. 

De drie worden gerekend tot de derde generatie van de Rote Armee Fraktion. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Deutsche-Bank-topman Alfred Herrhausen in 1989 en op Detlev Karsten Rohwedder, de directeur van de Treuhandanstalt (de organisatie die de Oost-Duitse staatsbedrijven privatiseerde) in 1991. Toen de RAF zich ophief, doken de drie onder. 

De linkse terreurorganisatie was in de jaren zeventig, tachtig en negentig in Duitsland actief en wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van 34 mensen. Een deel van de feiten waarvan Klette verdacht wordt, is mogelijk verjaard. Lees meer bij Tagesspiegel

Zie ook op Duitslandweb:
Themapagina Rote Armee Fraktion
Naslagwerk Gechiedenis: Terreur: RAF en München en RAF en de Duitse Herfst 1977

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Bij het nieuws: Rote Armee Fraktion

Bij het nieuws: Rote Armee Fraktion

Met de arrestatie van oud-terroriste Klette is de Rote Armee Fraktion (RAF) weer volop in het nieuws. Lees meer over de linkse Duitse terreurorganisatie.


Lees meer

Een andere 9 november

Een andere 9 november

9 november stond dit jaar in het teken van het geweld tegen Joden in 1938. De val van de Muur verdween naar de achtergrond, merkte columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

De nieuwe Berlijnse tweedeling

De nieuwe Berlijnse tweedeling

De verkiezingsuitslag in Berlijn legde een nieuwe deling bloot in de hoofdstad, ziet columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger