Kort nieuws Maatschappij

Heffing op verpakking afhaaleten is toch toegestaan

Kort nieuws - 25 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De stad Tübingen mag een verpakkingsbelasting heffen op wegwerpbekers en voedselverpakkingen. Dat heeft de federale administratieve rechtbank in Leipzig besloten.

Lees meer

Huiszoekingen bij leden Letzte Generation in heel Duitsland

Kort nieuws - 24 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse politie heeft woensdagochtend in meerdere Duitse deelstaten huiszoekingen gedaan bij klimaatactivisten van Letzte Generation. Naar zeven leden van de klimaatprotestbeweging loopt een onderzoek, zij worden ervan verdacht een criminele organisatie te hebben gevormd.

Lees meer

Salarisverhoging van 8,8 procent voor Duitse artsen

Kort nieuws - 24 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Artsen in Duitse gemeentelijke ziekenhuizen krijgen een salarisverhoging van 8,8 procent. Eerder deze maand gingen duizenden artsen in heel Duitsland daarvoor de straat op. 

Lees meer

Beate Zschäpe betuigt spijt van betrokkenheid bij NSU

Kort nieuws - 23 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De veroordeelde terroriste Beate Zschäpe heeft maandag vragen van parlementariërs beantwoord tijdens een hoorzitting van een onderzoekscommissie van het Beierse deelstaatparlement. Het parlement onderzoekt mogelijke banden tussen de terreurgroep NSU, waar Zschäpe deel van uitmaakte, en Beierse neonazi's.

Lees meer

Nieuwe arrestaties in staatsgreep-onderzoek

Kort nieuws - 23 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag drie mensen laten arresteren die behoren tot de kring rondom Heinrich XIII. Prinz Reuß, die wordt verdacht van het beramen van een staatsgreep.

Lees meer

Berlijnse senator laat 'Letzte Generation' onderzoeken

Kort nieuws - 22 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Berlijnse senator (deelstaatminister) van Justitie Felor Badenberg (partijloos) laat onderzoeken of klimaatprotestbeweging 'Letzte Generation' een 'criminele organisatie' is. 

Lees meer

Proces tegen Rijksburgers die Lauterbach wilden ontvoeren

Kort nieuws - 17 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het proces tegen een groep rechtsextremisten die minister van Gezondheid Karl Lauterbach wilde ontvoeren en de regering omver wilde werpen, gaat vandaag in Koblenz van start. Terecht staan vijf leden van de groep 'Vereinte Patrioten'.

Lees meer

Celstraffen voor vijf daders van grote juwelenroof Dresden

Kort nieuws - 16 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Ongeveer vier jaar na de spectaculaire juwelenroof uit het Grüne Gewölbe in Dresden zijn dinsdag vijf daders veroordeeld tot jarenlange celstraffen. 

Lees meer

'Slachtoffers politiegeweld kansloos bij Duitse justitie'

Kort nieuws - 16 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Slachtoffers van politiegeweld in Duitsland maken binnen het justitiesysteem nauwelijks een kans serieus te worden genomen als ze een klacht indienen. Dat blijkt uit een studie van de universiteit Frankfurt naar politiegeweld.

Lees meer

Stakingen in Duits treinverkeer gaan niet door

Kort nieuws - 13 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De staking van de Duitse spoorwegen vanaf zondagavond is van de baan, meldden Duitse media zaterdagmiddag. Wel kunnen treinen nog vertraagd zijn of uitvallen. Spoorvakbond EVG had donderdagochtend opnieuw landelijke stakingen aangekondigd. Maar de rechter heeft de bond en de Deutsche Bahn rond de tafel gedwongen voor verdere onderhandelingen. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger