Kort nieuws Maatschappij

Zes jaar cel voor corrupte oud-officier van justitie

Kort nieuws - 12 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een voormalige officier van justitie is in Frankfurt veroordeeld tot zes jaar celstraf wegens omkoopbaarheid, kwade trouw en belastingontduiking.

Lees meer

52 Gewonden bij busongeluk Brandenburg

Kort nieuws - 9 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij een botsing tussen een touringcar en een vrachtwagen op de Autobahn 12 in Brandenburg zijn 52 mensen gewond geraakt. Tien van hen zijn zwaar gewond. Dat meldde de Duitse politie dinsdagmiddag.

Lees meer

9 mei: Russische vlaggen verboden in Berlijn

Kort nieuws - 9 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op enkele plekken in Berlijn wordt vandaag stilgestaan bij 9 mei, de dag waarop Rusland de overwinning op nazi-Duitsland in 1945 herdenkt. De politie heeft extra mensen ingezet. 

Lees meer

Politie verwacht spanningen op 'Tag der Befreiung'

Kort nieuws - 8 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland is het 'Tag der Befreiung'; de dag waarop wordt stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog en daarmee de bevrijding van het nationaalsocialisme. In Berlijn bereidt de politie zich voor op ongeregeldheden.

Lees meer

Brandstichting bij kantoor Bondsdaglid

Kort nieuws - 8 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij het kantoor van SPD-Bondsdaglid Karamba Diaby in zijn kiesdistrict in Halle in de deelstaat Saksen-Anhalt is vorige week brand gesticht.

Lees meer

Grote politie-actie tegen maffia

Kort nieuws - 3 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse politie heeft woensdagmorgen invallen gedaan in panden in Noordrijn-Westfalen, Beieren en Thüringen. Het gaat om een internationale politie-actie tegen de Italiaanse maffia-organisatie Ndrangheta. 

Lees meer

Opstartproblemen bij verkoop Deutschlandticket

Kort nieuws - 2 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De website van Deutsche Bahn was maandag en dinsdagochtend overbelast vanwege de grote vraag naar het nieuwe Deutschlandticket, dat sinds gisteren geldig is in het Duitse regionale openbaar vervoer. 

Lees meer

Duitse 1 mei-demonstraties 'verbazingwekkend rustig'

Kort nieuws - 2 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De 1 mei-demonstraties zijn in Duitsland "verbazingwekkend rustig" verlopen, laat een politiewoordvoerder weten. In Hamburg raakte een man gewond, maar verder waren er in de grote Duitse steden nauwelijks ongeregeldheden.

Lees meer

Duitsland maakt zich op voor Dag van de Arbeid

Kort nieuws - 1 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd. Bij demonstraties en protestacties in Berlijn, Hamburg en andere grote steden worden veel mensen verwacht. Afgelopen nacht kwam het in Berlijn al tot ongeregeldheden tussen demonstranten en politie.

Lees meer

1 mei: in Duits ov is goedkoop Deutschlandticket geldig

Kort nieuws - 1 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Reizigers kunnen vanaf vandaag gebruik maken van het nieuwe Deutschlandticket; een maandabonnement voor 49 euro waarmee onbeperkt met het regionale openbaar vervoer kan worden gereisd. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger