Duitslandweb logo Duitslandweb

Rutte ontvangt deelstaatpremier Nedersaksen

Kort nieuws - 3 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister-president Stephan Weil van de Duitse deelstaat Nedersaksen is voor een tweedaags bezoek op uitnodiging van premier Mark Rutte in Den Haag. Hij heeft donderdag en vrijdag gesprekken gevoerd met Rutte en verschillende ministers.

Rutte had Weil al in 2020 uitgenodigd, maar dat bezoek ging niet door door de coronapandemie. De SPD'er Weil liet vooraf weten dat de reorganisatie van de energievoorziening een van de belangrijkste thema's is tijdens het bezoek. "Tussen Nederland en Nedersaksen heeft zich de laatste decennia een uitgesproken nauwe, vriendschappelijke en op intensieve samenwerking baserende relatie ontwikkeld", aldus het persbericht

De premier van Nedersaksen sprak donderdag met minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot en met PvdA-partijleider Attje Kuiken. 's Avonds was hij te gast bij de Duitse ambassadeur en sprak met politici, bestuurders en ondernemers over energiebeleid. Vrijdagmorgen trof Weil minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten. Daarna nam hij de trein terug naar Nedersaksen. 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger