Duitslandweb logo Duitslandweb

Deelstaat Nedersaksen wil corona-controles aan Nederlandse grens

Kort nieuws - 20 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister-president Stephan Weil (SPD) van de deelstaat Nedersaksen roept de bondsregering op om coronatests te verplichten voor iedereen die de grens met Duitsland over komt en te zorgen voor meer controles op autoverkeer. Hij doelt in het bijzonder op reizigers uit Nederland, die in zijn deelstaat tot een stijging van het aantal coronabesmettingen lijken te zorgen.

Weil pleitte er in de Weser-Kurier voor dat iedereen die naar Duitsland reist een negatieve test bij zich moet hebben en dat ook autoverkeer daarop meer wordt gecontroleerd. Dat moet in ieder geval steekproefsgewijs gebeuren. Daarvoor moet de bondsregering snel de benodigde aanpassingen in de Duitse reisregels, de Corona-Einreiseverordnung, invoeren, aldus Weil. 

In de aan Nederland grenzende regio Grafschaft Bentheim is het aantal coronabesmettingen flink opgelopen. De 7-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, is daar inmiddels gestegen naar 29,2. Daarmee kent de regio het hoogste besmettingscijfer van Nedersaksen. De 7-Tage-Inzidenz van de gehele deelstaat is 11,3. "Als je naar de geografische situatie kijkt, kan worden geconcludeerd dat Nederland daarbij een grote rol speelt", aldus Weil. De deelstaatpremier wil daarom strengere controles voor reizigers uit Nederland. Lees meer bij NDR.de

Nederland geldt sinds zondag 18 juli weer als risicogebied voor Duitsland. Reizigers vanuit Nederland moeten zich voor hun vertrek naar Duitsland digitaal aanmelden via Einreiseanmeldung.de en na aankomst in quarantaine, tenzij ze een negatieve test, een vaccinatiebewijs of een genezenenbewijs kunnen laten zien. Voor korte bezoeken over de grens (korter dan 24 uur) geldt een uitzondering op de meld- en quarantaineplicht. Lees meer bij Corona in Duitsland - veelgestelde vragen

Reacties

Gaatjullienietsaan - 22 juli 2021 18:12

Ja dat krijg je als wij eigenwijs Nederlands volk lak aan regels hebben.
Met dank aan de jeugd.
Feesten en beesten maar mensen.
Och wat is het erg dat de jeugd niet kan zuipen in de kroegen.
Dat opa's en oma's al meer dan jaar opgesloten zitten boeit heel de jeug niet.
En wie is weer de l. l, inderdaad de mensen die zich wel fatsoenlijk gedragen.

Reageer
Mark Gaatjullienietsaan - 22 juli 2021 21:37

Serieus de jeugd?! Wie gaan de grens over om te tanken, boodschappen te doen of in een camper langs de moezel te staan?
Iedereen is dit zat en wil terug naar normaal. Nu klopt het eindelijk wel: vroeger was alles beter.

Tjipke - 20 juli 2021 22:10

Wij zouden met de camper naar het harsgebergte alles oké gevaccineerd 6 weken terug 2 spuit wij blijven nu maar thuis wand in Nederland is haast geen plaat allemaal duitser.

Reageer
Tom Lurken - 20 juli 2021 19:26

Ik hoop dat dit niet gaat gebeuren. De besmettingspiek hebben we in Nederland achter ons gelaten. De laatste dagen daalt het aantal besmettingen rap, dus nu een testplicht is disproportioneel. Binnen enkele weken zijn de cijfers weer in orde en zijn nog veel meer mensen ingeënt.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger