Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister-president Nedersaksen liet toespraak corrigeren door Volkswagen

Kort nieuws - 7 augustus 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister-president Stephan Weil (SPD) van Nedersaksen is politiek nog verder in het nauw gekomen. De krant Bild am Sonntag schreef dat Weil een regeringsverklaring uit 2015 over het dieselschandaal vooraf heeft laten herschrijven door Volkswagen. 

Weil heeft de tekst, met de correcties van Volkswagen, zondag online gezet. Volgens hem is het een oude en reeds afgedane kwestie, die nu in verkiezingstijd wordt opgerakeld om de SPD te schaden. 

Vrijdag verloor de rood-groene regering in Nedersaksen de meerderheid in het deelstaatparlement nadat een parlementslid van coalitiepartij De Groenen overstapte naar de CDU. Weil kondigde vervroegde verkiezingen aan. Het ziet er volgens Duitse media naar uit dat die op 24 september, tegelijk met de Bondsdagverkiezingen, zullen worden gehouden. Lees meer bij Tagesspiegel en bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger