Duitslandweb logo Duitslandweb

Opnieuw pro-Russische demonstraties in Duitse steden

Kort nieuws - 11 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In verschillende Duitse steden vonden zondag pro-Russische demonstraties plaats. Onder andere in Hannover en Frankfurt verzamelden zich honderden mensen. Ook waren er pro-Oekraïense tegendemonstraties.

In Frankfurt kwamen volgens de politie zo’n 800 mensen samen op de Opernplatz. Bij de demonstratie waren spreekkoren te horen en werd er met Russische en Sovjetvlaggen gezwaaid. Een geplande auto-optocht met 700 voertuigen mocht van het stadsbestuur niet doorgaan. In Hannover ging zo'n autocorso wel door, met ongeveer 350 voertuigen, volgens de politie. Ook in Stuttgart, Lörrach en Lubeck waren autodemonstraties. De demonstranten zeiden te protesteren tegen de Ruslandhaat in Duitsland.

Naast de pro-Russische demonstraties waren er in Hannover en Frankfurt ook pro-Oekraïense tegendemonstraties. In Hannover telde de politie 3500 tegendemonstranten, in Frankfurt 2500.

De Oekraïense ambassadeur in Duitsland, Andrij Melnyk, heeft opgeroepen tot een verbod op Russische symbolen, zoals vlaggen bij demonstraties. Volgens de ambassadeur heeft het tonen van deze symbolen niets met vrijheid van meningsuiting te maken, maar is het “verheerlijking van barbaarse agressie”. Lees meer bij ZDF en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger