Duitslandweb logo Duitslandweb

Faeser wil bindende afspraken over Oekraïense vluchtelingen

Kort nieuws - 29 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Faeser (SPD) is teleurgesteld in het resultaat van het Europees overleg over de verdeling van Oekraïense vluchtelingen, maandag in Brussel. Faeser hoopte dat er verplichte quota zouden worden afgesproken voor ieder land, maar dat is niet gebeurd.

De Europese ministers van Binnenlandse Zaken hebben wel vastgelegd hoeveel vluchtelingen een land zou moeten opnemen, op basis van inwonertal en eerder opgenomen vluchtelingen, maar de EU gaat de landen daar niet toe verplichten. Faeser wil wel graag dat er bindende afspraken worden gemaakt en gaat zich hier alsnog voor inzetten. 

Volgens Faeser werken de EU-landen wel goed samen om de vluchtelingen op te vangen. “Het is geen herhaling van 2015. Alle landen werken nauw samen”, aldus Faeser. Zij doelt hiermee op de vluchtelingencrisis van 2015, toen sommige Europese landen weigerden vluchtelingen op te nemen.

Volgens de VN hebben al meer dan 3,86 miljoen mensen Oekraïne verlaten. Twee miljoen van hen verblijven in Polen, in Duitsland hebben zich tot nog toe 272.338 vluchtelingen geregistreerd. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger