Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland overweegt aanschaf raketschild

Kort nieuws - 28 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering overweegt de aanschaf van een raketschild, meldden Duitse media dit weekeinde. Op dit moment beschikt het land niet over een raketafweersysteem om zich tegen een Russische raketaanval te beschermen.

Door de aanhoudende dreigementen vanuit het Kremlin is het volgens de regering nodig Duitse steden beter te beschermen. Duitsland heeft voor dit doel het Israëlische Arrow-3 systeem op het oog. De radar van dit systeem, die inkomende raketten detecteert, heeft een groot bereik en kan ook omringende landen zoals Polen en de Baltische staten afdekken, meldde Bild am Sonntag. Het kan ballistische langeafstandsraketten detecteren en uitschakelen.

Het systeem kost volgens de berichten twee miljard euro, en zou in 2025 operationeel kunnen zijn. Deze week reizen defensie-experts van de Bondsdag naar Israël om meer over het systeem te weten te komen.

Bondskanselier Olaf Scholz sprak zich gister bij het televisieprogramma Anne Will uit voor de aanschaf van een krachtig raketschild: “Wij moeten er op voorbereid zijn dat wij een buur hebben die bereid is om geweld in te zetten om zijn belangen af te dwingen. Daarom moeten we ons gezamenlijk sterk maken om dat tegen te gaan.” Scholz kondigde eerder deze maand aan dat hij 100 miljard euro extra wil uitgeven aan defensie. Bekijk hier een deel van het interview en lees meer bij Tagesschau

Reacties

Marc Bos - 15 maart 2023 10:45

Er is een verdediging voor inkomend raket gemonteerd op de tank ,ik weet de naam niet meer kan je me een feedback toe sturen bvd gr marc bos

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger