Duitslandweb logo Duitslandweb

Kanselier Scholz brengt bezoek aan Israël

Kort nieuws - 2 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Scholz is vandaag in Israël voor een ontmoeting met minister-president Bennett. Vanwege de oorlog in Oekraïne is Scholz' verblijf ingekort. Bezoeken aan de Palestijnse gebieden en Jordanië zijn afgezegd.

Scholz spreekt met Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Jair Lapid onder meer over de oorlog in Oekraïne en een mogelijk nieuw nucleair akoord met Iran. Israëls bezettingspolitiek en de bouw van nederzettingen in de Palestijnse gebieden zullen bij dit bezoek waarschijnlijk niet of nauwelijks een rol spelen. 

Scholz en Bennet brengen samen een bezoek aan het Holocaust-museum Yad Vashem. De betrekkingen tussen Duitsland en Israël worden gekenmerkt door de speciale verplichting die Duitsland door het nazi-verleden en de Holocaust tegenover Israël voelt. Ook van de nieuw aangetreden bondsregering wordt dat verwacht, zo schrijft Tagesschau.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger