Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland, Duitsland en België roepen inwoners op in eigen land te blijven

Kort nieuws - 28 april 2021

Nederland, Duitsland en België roepen inwoners met klem op in eigen land te blijven. In Nederland gaan vandaag versoepelingen in, in Duitsland en België zijn die er nog niet. "Vermijd onnodige reizen en kom pas in betere tijden weer naar Nederland."

"Dit is helaas niet de tijd voor gezelligheid, vriendenbezoek of winkelen over de grens", laat de Nederlandse minister van Justitie Ferd Grapperhaus weten. "Nederlanders, Belgen en Duitsers moeten even afstand van elkaar houden. Dat helpt ons in alle drie de landen in de strijd tegen corona en redt levens.” 

De ministers van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen, Herbert Reul en Boris Pistorius, en hun Belgische collega Annelies Verlinden, sluiten zich bij de oproep aan. “Het goede weer mag ons er niet toe brengen alle voorzichtigheid overboord te gooien", aldus Reul. "Daarom vraag ik vooral de burgers in de grensregio's: blijf thuis! Ik weet dat het moeilijk is, maar we moeten het nog wat langer volhouden. Normaal gesproken leven we in een open, grenzeloos Europa. Maar het coronavirus leeft van mobiliteit en ontmoetingen. Als we het nu opgeven, zouden we al onze eerdere inspanningen te niet doen."

"Naarmate de vaccinatie in heel Europa vordert, komt de geleidelijke normalisatie langzaam dichterbij", meldde Pistorius. "Maar tot die tijd moeten we ons allemaal blijven beperken, vooral als het gaat om bewegingsvrijheid." Lees meer bij het ministerie van Justitie en Veiligheid

Reacties

Anoniem - 10 mei 2021 12:36

Inderdaad, wij nederlanders mogen duitsland niet in,maar duitsland komt wel winkelen in nederland!! Slaat toch nergens op! Wij riskeren inderdaad een boete! Maar dan moeten de duitsers ook geweerd worden in nederland! Ongelofelijk !

Reageer
Marja Verburg Anoniem - 10 mei 2021 17:02

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling boodschappen te doen over de grens, ook niet voor Duitsers. Als zij niet zijn gevaccineerd en zonder negatieve test terugkeren, riskeren zij ook een fikse boete. Nederlanders mogen als zij zich een aan de meld-, test- en quarantaineregels houden, overigens wel naar Duitsland. Mvg, de redactie

Aangepast op 2021-05-10 17:18:44

Karel - 10 mei 2021 10:16

Als wij niet mogen shoppen in Duitsland en een boete riskeren bij overschrijden van de grens, begrijp ik niet dat de afgelopen dagen het krioelde van de Duitse kentekens in NL. Wij worden gezien als code zwart maar dat deert de duitsers niet.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger