Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondspresident Gauck opent veiligheidsconferentie München

Kort nieuws - 31 januari 2014

In München is vandaag de jaarlijkse Münchner Veiligheidsconferentie begonnen. De Veiligheidsconferentie in München in de grootste informele conferentie over de veiligheid in de wereld. Staatslieden, diplomaten en hoge militairen komen jaarlijks in München bijeen om de toestand in de wereld te bespreken. Dit jaar zal het vooral gaan over de problemen in Syrië en Iran en Oekraïne, aldus voorzitter Wolfgang Ischinger. Bondspresident Gauck opent vanmiddag officieel de conferentie. De nieuwe buitenlandpolitieke koers van Duitsland zal ook worden besproken. Lees meer bij Tagesschau >>

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans en defensieminister Hennis-Plasschaert zijn ook in München. De Nederlandse ambassadeur in Duitsland tweet de komende dagen vanaf de conferentie (@MoniquevDaalen). De officiële twitteraccount van de conferentie is @MunSecConf.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger