Duitslandweb logo Duitslandweb

Veiligheidsexpert Ischinger pleit voor Duits militair ingrijpen in Syrië

Kort nieuws - 15 september 2015

Veiligheidsexpert en voorzitter van de Münchener Veiligheidsconferentie Wolfgang Ischinger pleit voor Duits militair ingrijpen in Syrië. "Onze strategie in de Syriëcrisis is alleen geloofwaardig als die met geloofwaardige militaire handelingsopties is onderbouwd", aldus Ischinger in een interview. De EU moet over beschermde zones voor vluchtelingen in Syrië praten en met de VS over een mogelijk vliegverbod in en om Syrië. Vier jaar geleden is er niet ingegrepen, aldus Ischinger, maar ook niets doen heeft gevolgen. Nu is het conflict door alle vluchtelingen "voor onze huisdeur" terecht gekomen. Ook moet de EU met Rusland en Iran in gesprek over de Syriëcrisis. Ischinger geldt als een van de beste diplomaten van Duitsland. Hij bemiddelde eerder in de Kosovo-oorlog en was onder meer ambassadeur in Washington en Londen. Lees meer bij FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger