Fotograferen doe je zo
Schoolkrantredactie volgt workshop fotografie

Achtergrond - 20 april 2004

(20 april 2004) De schoolkrantredactie kreeg een workshop fotografie van de fotografe Willy Slingerland. Zij vertelde hoe je goede foto's kan maken voor een krant en welke trucjes je daarbij kan gebruiken.

door Kim Beltran Borrero

Er zijn verschillende trucjes bij het fotograferen. Als je bijvoorbeeld iemand wilt fotograferen en je wilt laten zien hoe belangrijk deze persoon is, moet je de foto vanaf beneden nemen. Door een foto vanuit een lage hoek te nemen, lijkt de persoon veel belangrijker dan als je hem vanuit een hoge hoek neemt. Want dan lijkt hij klein en onbelangrijk. Als je een mens van beneden fotografeert moet je wel opletten, want als iemand dik is, lijkt hij nog dikker.

Sfeer

Je moet ook altijd op de sfeer letten die een foto weergeeft. Daarvoor kan je de omgeving gebruiken. Je kan bijvoorbeeld de schaduw van de zon of van een lamp gebruiken om een mooie foto te nemen. Maar je moet nooit een foto nemen tegen de zon en het licht in.

Lenzen

Ook heb je verschillende lenzen, zoals een telelens waarmee je een foto kan nemen van veraf, bijvoorbeeld stiekem van beroemde mensen. Heel anders is de groothoeklens, daarmee kan je juist heel veel van de omgeving op de foto zetten.

Na alle tips gingen we zelf foto's maken van onze school!

Kim Beltran Borrero is verslaggever van de schoolkrant van het Montessori College Oost in Amsterdam.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger