De school in Amsterdam
Het Montessori College Oost

Achtergrond - 1 april 2004

Het Montessori College Oost (MCO) is een school voor VMBO. Deze school biedt onderwijs aan van beroepsgerichte leerweg tot theoretische leerweg. Het MCO zit in Amsterdam-Oost en zit met ongeveer 1200 leerlingen uit 55 verschillende landen in een prachtig nieuw gebouw.

De school wil bereiken dat scholieren elke dag in een uitdagende omgeving veel kunnen leren: over zichzelf, over wat ze kunnen en weten en over de maatschappij waarin we leven. Dit betekent voor het onderwijs dat het heel praktisch is en dat de leerlingen worden gestimuleerd over hun kennis en kunnen na te denken en het te gebruiken. De leerlingen moeten tijd hebben om zichzelf te ontdekken, om zelfvertrouwen te krijgen, om in hun dromen te durven geloven.

Het MCO is groot. Toch is de school kleinschalig en persoonlijk, omdat de school is opgedeeld in vaste kleine groepen. De leerling zit in z'n eigen klas, heeft een vaste mentor en krijgt les van een kleine groep leraren.

Op het MCO bestaat naast het gewone lesprogramma ook een uitgebreid schoolprogramma. Zo is er bijvoorbeeld voor de eerste en tweede klassen de mogelijkheid om elke week via het programma Topscore kennis te maken met de verschillende sportverenigingen in de stad. Voor leerlingen die nog niet kunnen zwemmen worden er voor schooltijd zwemlessen aangeboden en voor leerlingen die nog niet kunnen fietsen is er een fietscursus. Voor de meisjes biedt Technika 10 de mogelijkheid hun technische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Er wordt op het MCO heel veel aan kunst gedaan, zowel in de gewone lessen als in de vorm van buitenschoolse activiteiten. De afgelopen jaren heeft het MCO in samenwerking met het ISH institute een professionele dans- en skategroep op kunnen leiden. De leerlingen treden op bij allerlei festivals en bijeenkomsten binnnen en buiten Amsterdam. Kortom: het MCO is een school waar heel veel gebeurt!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger