'Drehbuch: Die Zeiten-Die Kinder von Golzow Teil I' - B. en W. Junge
DDR in beeld: Een tijdsbeeld

Achtergrond - 1 november 2004

Bijzonderheden
'Die Kinder von Golzow' is de langste documentairereeks ter wereld en omvat inmiddels meer dan 38 uur filmmateriaal. Het oorspronkelijke idee was om één documentaire te maken over de eerste generatie jongeren die opgeleid zou worden binnen het socialistische gedachtegoed van de DDR. Door de ingrijpende veranderingen in Duitsland is het nu een documentaire geworden die het leven van mensen voor en na de val van de Muur toont. Hierdoor vormt deze reeks een belangrijk document van de contemporaine geschiedenis. Winfried Junge en zijn vrouw hebben sinds 1961 het leven van de hoofdpersonages gevolgd. In 2004 hebben zij samen met dr. Dieter Wolf een boek over hun project uitgegeven.
Dr. Dieter Wolf zal het project in het kader van het 'CinemaDiscutabel' inleiden en zal later ook deelnemen aan de paneldiscussie.

Deze film maakt deel uit van een documentairereeks die sinds 1961 burgers uit de DDR, geboren tussen 1953 en 1955, met de camera volgt. In 'Drehbuch: die Zeiten' kijken deze burgers, op de eerste herdenkingsdag van de Duitse eenwording, terug op hun gemeenschappelijke schooltijd, eerste liefdes, opleidingen en halen andere herinneringen op. Het verhaal van, de 'kinderen van Golzow' en hun kijk op de werkelijkheid, geeft een levendig beeld van de DDR. 'Drehbuch: die Zeiten' documenteert zowel de dertigjarige geschiedenis van deze bijzondere kroniek als de gedachten en gevoelens van de geportretteerde personages.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger