Dr Alexander Rinnooy Kan
Curriculum Vitae

Achtergrond - 20 maart 2009

Alexander Rinnooy Kan. Afb: flickr.comDr Alexander Rinnooy Kan is sinds 1 augustus 2006 kroonlid en voorzitter van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad. Hij werd unaniem voorgedragen door werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers in de SER. Daarnaast is Rinnooy Kan voorzitter van de Raad van Commissarissen van Het Concertgebouw N.V. en voorzitter van de Stichting Praemium Erasmianum. Hij is sinds 2006 ambassadeur van de belangenvereniging voor vrijwilligers, waarbij hij streeft naar meer bekendheid en aandacht voor het vrijwilligerswerk. Zo zit hij ook in het Comité van Aanbeveling van Educatief Centrum Stichting Witte Tulp om jongeren te motiveren bèta-opleidingen te kiezen. Hij zit tevens in het Comité van Aanbeveling van de Nederlandse Wereldwijde Studenten om het studeren in het buitenland te stimuleren.

Rinnooy Kan heeft in het verleden verschillende belangrijke posities bekleed. In 1983 werd hij benoemd tot directeur van het Econometrische Instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam en in 1986 benoemd tot rector magnificus van dezelfde universiteit. Tussendoor bekleedde hij ook gasthoogleraarschappen in o.a. Universiteit van California (Berkeley) en Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Van 1991 tot 1996 was Rinnooy Kan een van de voornaamste woordvoerders van het Nederlandse bedrijfsleven, als voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Ondernemers (VNO) en, na de fusie tussen de VNO en het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond (NCW), als voorzitter van de VNO-NCW. Van 1996 tot 25 april 2006 was hij lid van de Raad van Bestuur van ING Groep.

Vanaf maart 2009 zal hij voorzitter worden van het Prins Bernard Cultuurfonds.

Biografie
Meer informatie
Wikipedia Nederland

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger