Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland-Argentinië: Opnieuw een klassieker
Duitsers hopen op geweldloze herhaling van 2006

Achtergrond - 2 juli 2010

Na de winst op Engeland speelt het Duitse elftal zaterdag opnieuw een klassieker. In de kwartfinale is Argentinië de tegenstander. Bastian Schweinsteiger gooide tijdens een persconferentie alvast olie op het vuur door de Argentijnen van onsportief gedrag te beschuldigen.

Duitsland-Argentinië: Opnieuw een klassieker
© flickr.com/Färdder
Duitsland en Argentinië tijdens een oefenwedstrijd in München op 3 maart 2010.

Duitsland en Argentinië hebben in het verleden vijf keer tegen elkaar gespeeld op een wereldkampioenschap. De laatste drie wedstrijden zijn legendarisch: in 1986 en 1990 stonden de landen tegenover elkaar in de finale. In 1986 won Argentinië, in 1990 namen de Duitsers wraak door de Argentijnen met 1-0 te verslaan.

Tijdens het WK van 2006 treft gastland Duitsland Argentinië in de kwartfinale. Na 90 minuten en een verlenging is de stand nog steeds 1-1. Strafschoppen moeten uitkomst bieden en geven keeper Jens Lehmann een kans op eeuwige roem. Hij stopt twee penalties, Duitsland is door naar de halve finale. De uitslag zint het Argentijnse elftal niet. Op het veld ontstaan opstootjes, spelers van beide teams gaan met elkaar op de vuist.

Onsportief

Dit jaar zorgt Schweinsteiger al van tevoren voor onrust. Tijdens een persconferentie op woensdag zei de middenvelder dat Argentinië niet één van de sportiefste ploegen is. "Ze vragen om een gele kaart als ze getackeld worden en wanneer zij zelf een overtreding maken, bezweren ze de scheidsrechter dat de speler die op de grond ligt simuleert.” De provocatie van Schweinsteiger heeft met de wedstrijd uit 2006 te maken. In een interview in weekblad Stern eerder deze week zei hij: “Zoiets vergeet je niet. Een paar Argentijnen zijn mij toen te lijf gegaan.”

Op de persconferentie doet Schweinsteiger er nog een schepje bovenop, melden Duitse media. Hij beweert dat Argentijnse supporters anderen van hun plek dringen zodat ze zelf meer ruimte hebben.“Dat is respectloos. Maar zo zijn de Argentijnen, dit laat hun karakter en mentaliteit zien." De toon voor het duel is gezet.

Teamgeest

Volgens Torsten Frings, een Duitse speler die er in 2006 nog bij was, heeft Duitsland best een kans tegen Argentinië. In Die Welt zegt hij: “Wanneer het ons lukt om het spel te bepalen en de controle te houden, hebben we goede kansen op de volgende ronde. Het wordt krap maar ik reken op 2-1 voor Duitsland.”

Ook oud-speler Lothar Matthäus heeft hoop op een goede uitslag. “Argentinië heeft misschien de betere spelers maar Duitsland heeft laten zien dat het een beter team is. Het grote voordeel van het Duitse elftal is de teamgeest en de sterke aanval. Die twee eigenschappen kunnen de sleutel tot succes zijn.”

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Sport':

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Sportminister Faeser reisde naar Qatar en kreeg 'veiligheidsgaranties' voor de WK-fans. Zelf gaat ze nu ook.


Lees meer

50 jaar geleden: Terreur bij Spelen in München

50 jaar geleden: Terreur bij Spelen in München

De 'vrolijke' Olympische Spelen van 1972 werden wreed verstoord door een bloedige gijzeling


Lees meer

Engeland-Duitsland: Knielen en nauwelijks Duitse fans

Engeland-Duitsland: Knielen en nauwelijks Duitse fans

De achtste finale in Londen wordt gespeeld zonder supporters uit Duitsland, maar met doellijntechnologie


Lees meer

Zo kijk je goed voorbereid naar die Mannschaft

Zo kijk je goed voorbereid naar die Mannschaft

Lees in dit overzicht alles wat je moet weten over het Duitse elftal op dit EK voetbal


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger