Duitslandweb logo Duitslandweb

Even creatief met de buren…
Cultuur

Achtergrond - 15 september 2008

Genootschap Nederland-Duitsland
Het Genootschap Nederland-Duitsland bestaat al meer dan vijftig jaar. Het genootschap is gericht op het bevorderen van de culturele betrekkingen tussen Nederland en Duitsland. Per jaar worden zo'n twintig bijeenkomsten georganiseerd.

 

Muziek Biennale Niederrhein
Van 29 augustus tot 23 november 2008 vindt het Festival Muziek Biennale Niederrhein plaats. Er zullen in het gebied van Rijn en Maas op diverse locaties concerten plaatsvinden. Van klassiek tot pop, van barok tot jazz: alles komt aan bod!

 

Crossart
Crossart is een Duits-Nederlands samenwerkingsverband op het gebied van kunst, natuur en architectuur. Tien musea in Nederland en Duitsland hebben hun krachten gebundeld met als resultaat de 'Route Moderne Kunst'.

 

Euregio Jeugdorkest
Het Euregio Jeugdorkest (EJO)  bestaat uit meer dan zeventig getalenteerde jonge musici afkomstig uit Zuid-Nederland, Noord-België en het Ruhrgebied. Een succesvolle mix, zo blijkt uit hun optredens. Gestreefd wordt naar musiceren op topniveau.

 

Deutsch-Niederländischer Verein
De Deutsch-Niederländischer Verein heeft tot doel het bevorderen van vriendschap tussen Nederlanders en Duitsers. Daartoe worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederland-Duitsland':

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Een ruk naar rechts, een politieke aardbeving: Duitse media reageren gealarmeerd op de PVV-verkiezingswinst in Nederland.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Een gelegenheidskoor van driehonderd musici uit Keulen en Utrecht treedt in beide Domsteden op met werken van Brahms en Strauss.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger