Duitslandweb logo Duitslandweb

SPD wil auteur Thilo Sarrazin uit partij zetten

Kort nieuws - 18 december 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het partijbestuur van de sociaal-democratische SPD in Duitsland gaat weer proberen om oud-bankier en oud-deelstaatminister Thilo Sarrazin uit de partij te zetten. Eerdere pogingen daartoe in 2010 en 2012 zijn niet gelukt, omdat de regels voor uitsluiting streng zijn. 

Ex-bankier, politicus en publicist Thilo Sarrazin heeft in 2010 een debat over integratie losgemaakt met zijn boek 'Deutschland schafft sich ab'. Dat maakte hem zeer omstreden binnen de partij. Dit jaar publiceerde hij 'Feindliche Übernahme', waarin hij waarschuwt voor Überfremdung. Sarrazin vreest dat de islam in Duitsland gaat overheersen door de immigratie van moslims. 

Een SPD-commissie heeft de uitspraken die hij doet in zijn nieuwe boek onderzocht en komt tot de conclusie dat die niet te verenigen zijn met de grondbeginselen van de partij. Ze kunnen de partij zware schade toebrengen, meent de commissie. Lees meer bij Frankfurter Allgemeine Zeitung

Ook het bestuur van de rechtspopulistische AfD wil een lid uit de partij zetten. Het gaat om de voorzitter in deelstaat Sleeswijk-Holstein, Doris von Sayn-Wittgenstein. Zij heeft banden met een rechts-radicale organisatie waar de AfD geen contacten mee wil. Von Sayn-Wittgenstein was eerder al uit de fractie in het deelstaatparlement gezet. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger