Duitslandweb logo Duitslandweb

Coalitie eens over nieuwe immigratiewet

Kort nieuws - 2 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De coalitiepartijen CSU/CSU en SPD willen vandaag al hun nieuwe immigratiewet definitief maken. Vannacht werden ze het eens over de onderdelen van het Fachkräfteeinwanderungsgesetz. Tot nu toe had Duitsland nog geen immigratiewet.

De nieuwe immigratiewet moet er, naar Canadees voorbeeld, voor zorgen dat Duitsland aantrekkelijker wordt voor gekwalificeerde vakkrachten van buiten de EU. Uitgangspunt vormen de kwalificaties van migranten en de behoefte van de arbeidsmarkt.

Een van de strijdpunten tussen de coalitiepartijen was de suggestie van de SPD om afgewezen asielzoekers die een baan en taalkennis hebben, alsnog de kans te geven om een vergunning als arbeidsmigrant aan te vragen (de zogenoemde Spurwechsel). In hun vannacht bereikte compromis zeggen de partijen dat asiel en arbeidsmigratie in principe gescheiden moeten blijven. Tegelijkertijd willen ze "duidelijke criteria" opstellen voor "een betrouwbare status" voor gedulde asielzoekers die in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en goed geïntegreerd zijn. Lees meer bij Süddeutsche.de

  

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger