Duitslandweb logo Duitslandweb

Minder illegale inreizenden aan Duitse grenzen

Kort nieuws - 7 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In de maand november zijn aan de Duitse grenzen veel minder illegale grensoverschrijdingen geregistreerd, blijkt uit cijfers van de Duitse regering. Duitsland heeft midden oktober controles ingevoerd aan de grens met Polen, Tsjechië en Zwitserland. Ook via de grens met Oostenrijk, waar al sinds 2015 extra wordt gecontroleerd, kwamen minder mensen zonder de juiste papieren het land binnen.

In oktober registreerde de Duitse politie 18.384 illegale grensoverschrijdingen en tussen 1 en 23 november 4.353 illegale grensoverschrijdingen. 2299 mensen werden teruggestuurd. Een deel van de mensen kan asiel aanvragen en heeft recht op opvang.

Volgens de Duitse politievakbond GdP zijn de controles niet de belangrijkste oorzaak van de afname. Wel is er sprake van een 'domino-effect', aldus een woordvoerder. Andere landen hebben in reactie op de Duitse controles hun eigen controles ook verscherpt. Ook is er volgens de woordvoerder een strijd gaande tussen rivaliserende mensensmokkelbendes, waardoor minder mensen gesmokkeld werden. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger